Goed omgaan met dementie

Goed omgaan met dementie

Workshop · 15 okt, 19:00 - 21:30
Sportlaan 2, 8181 BE Heerde, Nederland
Aanmeldingen sluiten over een maand.
Deel workshop
Vrijwilligersacademie Noord Oost Veluwe
#82907
Scan me of ga naar www.vrijwilligheerde.nl/o/Vrijwilligersacademie-Noord-Oost-Veluwe/activiteiten/Goed-omgaan-met-dementie/82907 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Hoe kan je goed omgaan met mensen met dementie die je tegenkomt. Wat is dementie en hoe kan je het herkennen.

Uitgebreide omschrijving

Inhoud workshop

In de training leren deelnemers hoe je goed kunt omgaan met mensen met dementie die je tegenkomt. Het eerste deel van de training gaat over dementie en het herkennen van dementie. In het tweede deel wordt geoefend met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Tot slot bespreken we hoe deelnemers het geleerde kunnen toepassen en geven we tips.


Onze training is een basistraining voor deelnemers die meer willen weten over (het omgaan met) dementie. Onze trainingen zijn gericht op het contact met mensen met dementie die in een beginnende fase zitten, nog thuis wonen en erop uit gaan.

  • Een training duurt ongeveer 2,5 uur
  • Twee door ons opgeleide trainers verzorgen de training
  • Het aantal deelnemers is minimaal 10 en maximaal 20

Wat leer je tijdens de workshop

Na de training kun je dementie herkennen en weet je hoe je het beste kunt omgaan met mensen met dementie. En dat is nuttig, want het aantal mensen met dementie blijft stijgen. De kans dat je bij de kaasboer, in de bibliotheek of op het terras iemand met dementie tegen het lijf loopt wordt steeds groter.

Na de training weet je dat vergissing in tijd en plaats één van de signalen van dementie is. Net als het kwijtraken van spullen. En zo zijn er nog veel meer signalen. Daarnaast weet je straks of het zinvol is om korte zinnen te gebruiken als je met je medereiziger praat. En of je er verstandig aan doet om je buurvrouw te verbeteren. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van handvatten van onze GOED-methode, een methode die jij na de training ook beheerst. Niets is fijner dan je comfortabel en zeker te voelen over je eigen handelen.  

Door wie wordt de workshop gegeven

Samen dementievriendelijk maakt Nederlanders bewust van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger. 

De training wordt gegeven door 2 opgeleide trainers van Samen Dementievriendelijk.

Waar

STIP, Sportlaan 2, Heerde

Hoe kom ik er?

Aanmeldingen sluiten over een maand.
Deel workshop

Over Vrijwilligersacademie Noord Oost Veluwe

De Vrijwilligersacademie Noord Oost Veluwe organiseert gratis workshops voor alle vrijwilligers die actief zijn in de gemeente Epe, Hattem en Heerde.